Білий хліб на опарі в духовці

Як зробити Білий хліб на опарі рецепт простий в духовці. По вчорашньому опитуванням переміг запит на рецепт цього повітряного білого хліба! Печіть на здоров’я.

Інгредієнти

Опара:
• 130 г води кімнатної температури
• 130 г борошна пшеничного в/з
• 0,4 г свіжих пресованих дріжджів (або 0.13 р миттєвих сухих дріжджів)

Тісто:
• Опара — вся
• 130 г пшеничного борошна в/с
• 30-40 г води
• 12 г м’якого вершкового масла
• 15 г сухого молока
• 8 г цукру
• 5 г солі
• 3 г свіжих пресованих дріжджів (або 1 г сухих миттєвих дріжджів)

Білий хліб на опарі в духовці покроковий рецепт

1. Опара:
Розчинити дріжджі у воді, всипати борошно і змішати до однорідності. Прибрати в холодильник t 6-8 градусів на 10-12 годин. Опара збільшиться ~ в 1.5 рази. Дістати, залишити при кімнатній температурі на 3-5 годин, до збільшення в 3 рази. Готова опара буде пухирчастої, пишною, ароматною і почне трохи провалюватися в центре.
2. Заміс: Свіжі дріжджі розвести у воді (сухі змішати з борошном). З’єднати воду з опарою, додати цукор, перемішати. Всипати борошно і сухе молоко, почати заміс тіста. При появі перших ознак еластичності внести сіль і продовжити заміс до гладкості тесту. В кінці частинами внести вершкове масло, повністю вмішуючи. Загальний час замісу близько 15-20 хвилин вручну (в тестомесе швидше) ⠀ Готове тісто помістити в змащену рослинним маслом миску. ⠀
3. Бродіння:
90-110 хвилин, з 1-2 складываниями (я склала 1 раз через 30 хв від початку, можна двічі – кожні 20 хв) ⠀ Предформовка і отлежка: Выброженное тісто помістити на припыленный борошном стіл, зібрати до центру, перевернути, округлити, натягуючи поверхню. Залишити на 7 хвилин, накривши мискою. ⠀
4. Припылить борошном зверху, перевернути гладкою стороною вниз, сформовать рулетом або батардом, помістити расстоечную кошик, закрити шапочкою від обвітрювання. ⠀ Розстойка 45-50 хвилин при кімнатній Т. Заготівля зросте в 2 – 2,5 рази. Перед випічкою перевернути на пергамент, зробити надріз. ⠀

5. Випічка. Розігріти духовку з каменем/листом до 250 градусів, посадити хліб, на розпечений нижній лист/сковороду вилити ~100 мл окропу, закрити дверцята, тут же знизити температуру до 220 градусів піч 10 хв. Потім провітрити духовку, знизити температуру до 200 градусів, пекти ще 20 хв. Можна пекти в гусятниці «під ковпаком». ⠀ Остудити на решетке.