Хліб з сухофруктами і горіхами від Хамельмана

Хліб з сухофруктами і горіхами рецепт простий. Рецепт з книги Д. Хамельмана.

Інгредієнти

Опара:
▪️40г закваска пшеничне або навіть житнє
▪️100г борошно пшеничне в/с
▪️55 г вода

Тісто:
▪️350 г борошно пшеничне в/с
▪️125 г борошно ц/з пш (шпалерна)
▪️330-370г вода
▪️25 г вершкове масло
▪️10 г сіль
▪️250-300 г чорнослив (можна суміш: інжир/чорнослив/ізюм)
▪️у автора йде фундук (у мене закінчився)

Хліб з сухофруктами і горіхами від Хамельмана покроковий рецепт

1. Опара:
Змішати і залишити на бродіння при температурі 22-23 З ~8 часов.
2. Заміс тіста в міксері або руками. Змішати воду і 2 види борошна, автолиз 20-30 хв. Потім додати закваску, заміс 3 хв, сіль, масло і в самому кінці замісу внести сухофрукти і орехи.
3. Бродіння: 3-4 години при комнт t зробити 2-3 складання за це час Формування і розстоювання тіста: можна поділити на дві невеликі заготовки або сформувати однієї 👍🏻
4. Розстойка ~ 2 години при кімнат t, або 8-12 годин при 10С в холодильнику Випічка: при 250 С перші 10 хв з парою, допікати на 230С ще 20-25 хв Остудити на решітці і насолоджуватися! До сирів і паштетам.