Узбецькі коржики в духовці в домашніх умовах

УЗБЕЦЬКІ КОРЖИКИ – відмінна альтернатива магазинного хліба! ⠀ Все своє дитинство пам’ятаю, як мама сама пекла дому хліб, частенько пекла і такі коржі відразу на кілька днів – які вони смачні (при правильному зберіганні не черствіють і зберігають первинний смак ) Як зробити Узбецькі коржики в духовці в домашніх умовах рецепт простий.

Інгредієнти

Для тесту:
✅ 250 мл води
✅ 250 мл молока
✅ 1 ст. л цукру
✅ 1 неповна ст. л солі
✅ 8 г сухих дріжджів (~25 р свіжих)
✅ 4 ст. л рослинного масла
✅ 800 г борошна +/-

На коржі:
✅ 1 жовток + 1 ч. л молока
✅ кунжут

Узбецькі коржики в духовці в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Спочатку потрібно активувати дріжджі: у глибокій мисці з’єднуємо тепле молоко і воду, додаємо цукор, дріжджі – все добре перемішати і нещільно накриваємо харчовою плівкою або рушником. ⠀ Відставляємо миску в тепле місце на 10-15 хвилин до активації дріжджів. ⠀ Як активізуються дріжджі, додаємо сіль, 3 ст. л рослинного масла і борошна – перемішуємо і далі підсипаємо частинами решту просіяне борошно, замішуємо м’яке тісто. ⠀

2. Отриманий шар тіста змащуємо рослинним маслом, накриваємо і ставимо в тепле місце без протягів. Накривати щільно не потрібно, тісто має дихати! ⠀ Готове тісто ділимо на 4 рівні частини, формуємо кульки, накриваємо на 10 хвилин до підйому. З кульки тіста формуємо коржик, як на відео, поглиблення проколюємо виделкою, щоб в процесі випічки це місце сильно не піднімалося. ⠀

3. змішуємо Жовток з молоком і цією сумішшю змащуємо коржі, присипаємо кунжутом (у мене білий і чорний) Випікаємо в духовці при 180’С близько 25-30 хвилин до рум’яності. Час випічки залежить від духовки, тому регулювати процес краще самостоятельно.

Відео рецепт 👇