Молдавські Вэрзэре пиріжки з капустою та цибулею

Вэрзэре – так називаються ці хрусткі, шаруваті, смачні молдавські пиріжки, в яких мало тіста, багато начинки. Готуються дуже просто, начинка може бути будь-солодкою і несолодким. Нещодавно пекла з яблучками🔥, сьогодні у мене капустяна. Це дуже смачно і просто! Як зробити Молдавські Вэрзэре пиріжки з капустою і цибулею рецепт простий.

Інгредієнти

На 16 шт.
Тісто:
Борошно 330-350 м (+/-)
Вода 125 мл (кімнатної t)
Масло рослинне 125 мл
Сіль 1/2 ч. л.

Начинка:
Капуста ~500 р
Цибуля ріпчаста 1 шт.
невелика Морква 1 шт.

Обсмажити дрібно рубаний цибулю ,моркву , натерту на крупній тертці, додати нашатковану капусту.
Тушкувати до м’якості, посолити, поперчити.

Додатково:
жовток для змащування пиріжків
кунжут для посипання

Молдавські Вэрзэре пиріжки з капустою і цибулею покроковий рецепт

1. У миску влити воду , масло, додати сіль, всипати просіяне борошно. Борошна може знадобитися трохи більше/ менше. Спочатку тісто буде трохи грудкуватим, потрібно помісити його 5 хвилин, потім стане м’яким, гладким, еластичним. Готове тісто покласти в пакет залишити відпочити на 20-30 хвилин( якщо за цей час виступить масло, це допустимо) просто подмесите тісто немного.

2. Потім тісто розділити на 16 рівних частин, округлити. Кожну розкачати тонко – тонко, майже до прозорості в прямокутник 16/30, покласти 1 ст. л. начинки, згорнути в рулетик. Працювати з цим тестом дуже легко, вона без зусиль розкочується тонко – тонко до прозрачности.

3. Готові пиріжки викласти на деко, застелений папером для випічки, змастити жовтком+ 2 ст. л. води, посипати кунжутом. Випікати при t 200 гр до зарум’янювання близько 25 хвилин. Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки.