Сільська галета з помідорами і моцарелою

Сільська галета з помідорами і моцарелою простий рецепт. Дуже смачна льотна альтернатива піці. Галета виходить дуже ніжна з соковитою річної начинкою. Тонке тісто і божевільне поєднання томатів та моцарели точно не залишить нікого байдужим.⠀

Інгредієнти

Тісто:⠀
– борошно – 350гр⠀
– вершкове масло – 120гр⠀
– сіль – 0.5 ч. л⠀
– кефір – 80гр⠀
– яблучний оцет 6% – 1 ч. л⠀
– вода холодна – 1 ч. л⠀
– яйце – 1 шт⠀

Начинка:⠀
– помідори – 4-5шт⠀
– моцарела – 100гр⠀
– сухий базилік⠀
– оливкова олія⠀
– сіль/перець⠀

Сільська галета з помідорами і моцарелою покроковий рецепт

1. Холодне вершкове масло розтираємо з борошном і сіллю в дрібну крихту. – додаємо кефір, оцет яблучний , воду, яйце і замішуємо еластичне тісто. Перекладаємо тісто в пакет і відправляємо в холодильник на 30 мин.
2. Готуємо начинку: помідори і моцарелу нарізаємо кружечками. тісто розгортаємо в коло, змащуємо оливковою олією і розкладаємо помідори (зверху помідори солимо і присипаємо базиліком). Краї тіста збираємо, не доходячи до краю 2-3 мм, довільно. Краї можна змастити кефіром, молоком або яйцем і посипати кунжутом.
3. Перекладаємо на деко з пергаментом і випікаємо при 200 гр 20-25 хв. За 5 хв до готовності викладаємо зверху сир і посипаємо базиліком ⠀