Домашні коржики на сковороді з пшеничного борошна

Домашні коржики на сковороді з пшеничного борошна рецепт простий.

Інгредієнти

280 гр пшеничного борошна (можна ц/з, можна змішати з житнього)
1/2 ч. л. розпушувача
1/2 ч. л. солі
60 мл оливкової олії
180 мл теплої води

Домашні коржики на сковороді з пшеничного борошна покроковий рецепт

1. Змішайте борошно, розпушувач і сіль (можна міксером) Влийте олію і воду і добре розмішуйте, потім замістити тісто міксером на середній швидкості близько 2 хв. (або вручну ~ 5 хв.) Тісто має бути м’яким і еластичним. Якщо тісто дуже липке, додайте ще 1 ст. л. борошна. Якщо навпаки сухе, додайте 1-2 ст. л. воды.
2. Помістіть тісто в змащену олією миску (не беріть величезну миску, тісто не буде збільшуватися), щільно накрийте поліетиленовою плівкою і дайте відпочити 1 годину. Поділіть на 10 рівних частин і скачайте в кульки. Перекладіть на змащену маслом тарілку, накрийте і залиште ще на 10 хв. Розігрійте сковороду на середньому огне.
3. Трохи присипте робочу поверхню борошном і розкачайте коржі (діаметром ~ 15 см) (решту тіста зберігайте накритим!) Смажте коржі на сухій а/п сковороді до золотистого цвета.
4. Поки не з’являться золотисто-коричневі плями і верхня поверхня не стане пухирчастої, близько 20-30 сек. Переверніть і продовжуйте готувати, поки золотисто-коричневі плями не з’являться на протилежній стороні, ~ 15 секунд. (намагайтеся не пересмажити або вони висохнуть).
5. Якщо тортильї підгоряють, зменшіть вогонь. Перекладіть в герметичний контейнер, каструлю, накрийте миску, так коржики не будуть сухими. ⠀ Зберігати в герметичному контейнері при кімнатній температурі кілька днів чи можна заморизить, якщо не доели.