Воловани з листкового тіста з начинкою з грибів

Як зробити смачні Воловани з листкового тіста з начинкою з грибів рецепт простий в духовці. Сьогодні я пропоную вам супер легку закуску – грибні воловани, приготовані з листкового тіста і наповнені чудовою вершково – грибною начинкою. Ідеальний рецепт швидкої закуски 💯.

Інгредієнти

на 10 штук.

Листкове тісто – 500 гр. (розморозити через холодильник)
Рослинна олія для смаження – 2 ст. л.
Вершкове масло – 1 ст. л.
Часник – 1 зубчик (подрібнити)
Цибуля (середня) – 1 шт.(подрібнити)
Молоко – 1/2 склянки
Гриби (за вашим вибором) – 200 гр. (подрібнити)
Сіль, перець, зелень – за смаком
Жовток для змазування

Воловани з листкового тіста з начинкою з грибів покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 180 °С. Деко застелити папером для випічки. Покласти тісто на робочу поверхню, присипану борошном , вирізати кружальця (склянкою або чому вам зручно, діаметром 6-7 див.). Половину кружалець залишити цілими, з другої половини за допомогою склянки меншого діаметру, вирізати кільця ( діаметром приблизно 2 см).
2. Великі кружечки перекласти на деко, наколоти виделкою і змастити жовтком. Зверху покласти кільця і теж змастити, що залишилися кружечки також змастити жовтком ( можна запекти просто так або посипати цукром і корицею) Випікати 15-20 хвилин або до золотистого кольору. Вийняти з духовки і остудити 10 минут.
3. Поки печуться воловани, приготувати начинку. Обсмажити гриби до готовності. Перекласти в окрему миску. У сковороду додати вершкове масло, обсмажити цибулю і часник ( приблизно 1 хв.).
4. Додати 2 ч. л. борошна, перемішати, додати молоко, посолити і поперчити, постійно помішуючи, довести соус до загустіння і додати гриби, розмішати. Розкласти грибну начинку в листкові стаканчики, прикрасити зеленню і можна подавати. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇