Крекери на залишках закваски

Викинути не можна, використовувати МОЖНА! Залишки закваски. Викидати чи пускати в діло? Даю 💯 процентний варіант, коли ваша рачительна домовита господиня буде задоволена по повній😅 Крекери! Це не тільки ласощі для всієї родини, це ще і безвідходне використання залишків закваски. Зберігайте і не дякуйте, просто користуйтеся із задоволенням. Ну і поставити лайк не забудьте ♥️. Як зробити Крекери на залишках закваски рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

200гр – залишки закваски
100гр – борошна пшеничного в/з
50гр – борошна пшеничного ц/з
15гр – оливкової олії
7g – солі
1-2 ст. л. води при необхідності, а точніше, для смаку і аромату,
Кунжут, трави.

Крекери на залишки закваски покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти, крім води, треба перемішати (можна руками, можна міксером). Якщо тісто буде сухе, додаємо 1-2 ст. л. води. Нам потрібно отримати тісто, яке буде збиратися в кому. Тісто загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на 1 час.

2. Далі розкачуємо тісто в пласт. На мій погляд, більш тонкі крекери хрумтять краще, і вони смачніше:)) Зверху можна присипати додатковими насінням, травами, сіллю, для цього тісто краще збризнути водой.

3. Далі нарізаємо тісто, викладаємо на деко, застелений пергаментним папером, і випікаємо 10-12 хвилин при 180С, час випічки залежить від товщини крекеров.

Відео рецепт 👇