Тигровий хліб найкрасивіший

Як смачно зробити Тигровий хліб найкрасивіший простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Здається, ще на початку літа я задумала приготувати «тигровий» хліб. Нехай вас не бентежить довгий текст з приготуванням – все елементарно просто.

Інгредієнти

Біга:
Борошно – 33 р
Вода кімнатної температури – 15 р
Дріжджі сухі – 0,1 г (свіжі 0,3 м)

Тісто:
Біга
Борошно – 300 г
Вода – 165 р
Дріжджі сухі – 1,5 г (свіжі – 4,5 м)
Цукор – 15 г
Сіль – 6 г
Вершкове масло – 25 г

Глазур:
Рисове борошно – 40 р
Вода – 40 р
Рослинно масло – 2,5 р
Цукор – 4,8 р
Сіль – 0,9 р
Дріжджі сухі – 0,5 м

Тигровий хліб найкрасивіший покроковий рецепт

1. Напередодні випічки (з вечора) змішайте інгредієнти для біги, накрийте плівкою і залиште при температурі 21-23 градуси до ранку. Додайте в чашу міксера всю бігу, воду (10 градусів), борошно, дріжджі, гаком змішайте всі інгредієнти на мінімальній швидкості. Залиште на 20 минут.
2. Знову перемішайте на низькій швидкості ще 2 хвилини. Додайте цукор, заважайте 2 хвилини. Додайте сіль, заважайте 2 хвилини. Додайте вершкове масло, замішують на швидкості не вище 2, поки тісто не забере до себе все масло. Накрийте тісто плівкою і залиште на 2 години при температурі 23-24 градуси. Через 1 годину зробіть обминку. Розтягніть тісто на столі в прямокутник, приберіть пузыри.
3. Скрутіть тісто в конверт, а потім сформуйте куля. Перекладіть в миску, затягніть плівкою і залиште ще на 1 годину. Присипте борошном стіл, перекладіть тісто, сформуйте кулю, накрийте кришкою, залиште на 10 хвилин. Переверніть тісто, приберіть зайву муку і бульбашки. Розправте в прямоугольник.
4. Коротку сторону прямокутника скрутіть в трикутник (як для паперового літачка), потім подворачивайте тісто, притискаючи його великими пальцями. Перекладіть тісто на папір для випічки (якщо будете випікати на камені) або деко. Накрийте плівкою, залиште на 1,5 часа.
5. Для глазурі змішайте всі інгредієнти (за 1,5 години до випічки, не раніше), накрийте кришкою. Так як вологість борошна буває різною, вам може знадобитися трохи більше води. Через 1,5 години щедро змастіть хліб глазур’ю з допомогою кисточки.
6. Випікайте при температурі 240-250 градусів з парою 10-15 хвилин, потім спустіть пар і опустіть температуру до 200-210 градусів і випікайте ще 10-15 хвилин. Охолодіть на решетке.