Бэлеш татарське національне блюдо в духовці з картоплею і мясом

Як смачно зробити Бэлеш татарське національне блюдо в духовці з картоплею і м’ясом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Для тесту:
🔻100гр вершкового масла
🔻1 яйце
🔻3-4 ст л сметани
🔻1/4 склянки молока
🔻щіпка соди
🔻1 ч л цукру
🔻1/2 год л солі
🔻~400-500гр борошна

Для начинки:
🔻картоплю
🔻велика цибулина
🔻будь-яке м’ясо
🔻сіль, перець
🔻вершкове масло (якщо м’ясо не жирне) ~90гр

Бэлеш татарське національне блюдо в духовці з картоплею і м’ясом покроковий рецепт

1. Для тіста з’єднати всі інгредієнти, зібрати тісто в кулю. Для начинки нарізати картоплю і м’ясо кубиками, цибулю дрібно, додати сіль і перець, перемішати. Збираємо бэлеш: Тісто розділити на дві частини, одна з яких повинна бути трохи більше (це буде основа).

2. Не забудьте залишити трохи тіста для декору. Розкачати основу, скласти вчетверо, і викласти на форму для запікання, змащену олією. Другу частину тіста знову розділити на дві частини, розкачати обидві. На одній частині вирізати смужки (як на відео). На основу викласти начинку, додати вершкове масло шматочками, закрити обома верхівками.

3. З’єднати (зайві частини можна обрізати кухонними ножицями). Працюйте акуратно, Ваш бэлеш повинен вийде гарним 🙂 Загніть краю, як показано на відео 🙌🏻. По центру вирізати дірочку. Додати бульйон або воду – 100 мл Із смужки тіста зробити троянду, як на відео. Защепити края.

4. Так само я зробила пелюсточки (тісто тонко розкачати, вирізати кругляшки (можна кришкою від пляшки або насадкою який-небудь, зігнути краю – вийде пелюстку). Випікати в заздалегідь розігрітій до 180-190° духовці ~1,5-2,5 години. Час може бути разное.

5. За 20-30 хвилин до готовності витягніть бэлеш, приберіть серцевину і залийте прямо всередину ~150 мл бульйону чи води. Це зробить Ваш бэлеш соковитим 🤤 рясно Змастіть вершковим маслом, укрийте фольгою і відправте доготавливаться в духовку – такий прийом зробить тісто найніжнішим 🤤

Відео рецепт 👇