Картопляні булочки з сиром для бургерів

Картопляні булочки з сиром для бургерів простий рецепт. Я поки не втрачаю надію і намагаюся до останнього триматися 😔 Ну а ви поки їдете на дачу і стоїте в пробках, поділюся рецептом картопляних булочок. Може завтра вже вам треба буде швидко прилаштувати сьогоднішнє пюре 👌 Відразу скажу, що можна додати в начинку все що завгодно: сир зелень, часник, бекон, гриби…. А якщо прибрати сир і трави і додати більше цукру, то вийде чудові булочки до чаю з маслом і джемом))) І так, вони ідеально підходять для бургерів )

Інгредієнти

Картопляне пюре 150 г
Борошно 450-470 р
Вода 80 мл
Молоко 80 мл
Дріжджі живі 15 р
Сіль 7 г
Цукор 15 г
масло Вершкове 70 г
Яйце 1 шт
Сир російський-150 г
Ароматні сухі трави

Картопляні булочки з сиром для бургерів покроковий рецепт

1. В теплому молоці та воді розчинити дріжджі. Просіяти борошно. Додати сіль і цукор. Влити дріжджовий коктейль, розтоплене масло, яйце і пюре. Замісити протягом 6-8 хвилин м’яке, але не липке тісто. Накрити і залишити на расстойку на годину. За цей час тісто має збільшитися в 2-2,5 рази. Додати натертий на крупній тертці сир, сухі трави і ще раз вымесит.
2. Накрити і залишити ще на пів години. *можна на ніч прибрати в холодильник. Вранці заздалегідь дістати, дати тісту нагрітися протягом години і продовжувати працювати. Готове тісто розділити на шматки, трохи приплюшить, краю зібрати до центру і подкатать.

3. Викласти у форми для кексу або ж на деко. Накрити і залишити на 30-40 хвилин. Змастити жовтком, посипати кунжутом і в розігріту до 180С духовку на 25 хвилин. Можна так само з цього тісто приготувати булочки роли з зеленню і чесноком.
4. Для цього колобки розкачати в овал, викласти подрібнену зелень і часник. Скрутити в рулет, розрізати і закрутити равликом. Викласти у форми. Залишити на 30-40 хвилин. Перед випіканням в центр покласти помідори черрі, змастити жовтком і в духовку.