Закритий пиріг з мясом в духовці

Як зробити дуже смачний Закритий пиріг з м’ясом в духовці рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Для тесту:

Сметана 100 г
Олію вершкове 100 р
Жовток 2 шт
Борошно 280 р
Розпушувач 1 год л
Сіль 1/2 год л

Для начинки:

Фарш 400 г
Цибуля ріпчаста 1 шт
Часник 1-2 зубчики
Зелень кілька гілочок
Масло вершкове 20 р
Сіль/перець

Вершкове масло для змащування.

Закритий пиріг з м’ясом в духовці покроковий рецепт

1. Тісто: змішати в мисці віночком розтоплене вершкове масло, сметану, жовтки і сіль. Додати борошно і розпушувач і замісити тісто. Накрити рушником і поки відставити убік. Начинка: цибулю дрібно нарізати і трохи обсмажити на вершковому маслі. Додати фарш, часник пропустити через прес або натерти на дрібній тертці), посолити, поперчити і обсмажувати р хвилин 5-7.
2. Подрібнити зелень і додати до фаршу. Перемішати. Тісто розділити на 4 рівні частини. Дві розкачати в тонкі кола діаметром приблизно 20 див. Краще їх відразу перенести на пергамент. Покласти начинку на обидва кола, відступаючи від краю приблизно 1 см.
3. Залишилися дві частини тесту розкотити в кружок і накрити ними начинку. Добре защипнути краю і посередині зробити отвори для виходу пари. Випікати в розігрітій до 200-220 С духовці хвилин 15. Ще гарячі пироги змастити вершковим маслом. Готово!