Диву з гарбузом на сковороді Дагестан

Як смачно зробити Дива з гарбузом на сковороді Дагестан простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пробуємо дагестанському кухню – я ж обіцяла рецепт вам привезти з відпустки.

Інгредієнти

Для начинки:
500 р гарбуза
1 середня цибулина
Сіль
Перець
Зіра
Волоський горіх 2 ст. л.
Масло для смаження

Для тіста:
Борошно 500 г
Щіпка солі
Кефір або вода-на-віч щоб вийшло тісто, яке звичайно можна тонко розкачати як на відео. Навіть ще тонше

Диву з гарбузом на сковороді Дагестан покроковий рецепт

1. Гарбуз натерти на крупній тертці. Невелику цибулину дрібно нарізати. Цибулю обсмажити на невеликій кількості олії до прозорості, додати гарбуз, додати сіль, перець, зиму або кмин. Подрібнити в ступці волоський горіх. Додати до гарбуза. Буквально пару хвилин і накрити кришкою, прибрати вогонь, начинка готова.

2. Для тіста просіяти борошно, додати сіль, повільно вливати кефір або воду до стану, коли буде зрозуміло, що тісто буде готове до того, щоб можна було його максимально тонко розкачати. Я використовую кефір, але кажуть, що на воді навіть краще. Наступного разу спробую на воді. Даємо тест відпочити пів години, потім формуємо вісім шариков.

3. Розкачуємо кожен шар максимально тонко присипаючи його борошном. Потім на відео викладаємо начинку, закриваємо диву як на відео у формі чебурека. Готуємо на сухій сковороді. Готові диву викладаємо стопкою, змащуємо при цьому розтопленим вершковим маслом. Коли стопки готові накриваємо їх тарілкою, рушником і даємо якийсь час, щоб вони просочилися. Їсти можна гарячими й холодними. Мені більше подобається горячими.

Відео рецепт 👇