Листкові пиріжки з цибулею, сиром і яйцем

Як зробити Листкові пиріжки з цибулею, сиром і яйцем рецепт простий. Упаковка листкового тіста в морозилці, це, як показує практика, просто обов’язкова річ! З ним, швидко можна зобразити щось дуже і дуже смачне. Починаючи від штрудель з різними (і солодкими і не солодкими) начинками і пироги і пиріжки, печиво👌🏻
Сьогодні хочу вам запропонувати слойки з карамелизованным цибулею і сиром Шевр (м’який козячий сир). Ой, до вину такі, просто шикарно! А сьогодні ж п’ятниця, так що актуальніше😏. Ви можете не морочитися з такою формою шарувань та зробити будь-яку або взагалі спекти одну велику галету. Кількість інгредієнтів розрахована на 4 порції.
До речі, в сториз виклала схему, як згортати тісто для такої форми шарувань. Сама зняти в процесі приготування не встигла, знайшла в інтернеті, велком))) Передбачаючи питання про те, що чим можна замінювати, скажу, що напевно тільки цибулю можна взяти червоний. А ось із заміною сиру, вийде вже зовсім інша історія, а мені подобається саме ця👌🏻.

Інгредієнти

листкове Бездріжджове тісто 250 гр.
Яєчний жовток-1 шт.
Сир Шевр 100 гр.
Цибулю 400 гр.
Часник 2 зубчики
Вершкове масло-30 гр.
Цукор (краще коричневий) 30 гр.
Сіль і перець
Оливкова олія
Чебрець 1 гілочка ( або 1/2 чл. сухого)
Оцет винний 1 ст. л
Кунжут

Листкові пиріжки з цибулею, сиром і яйцем покроковий рецепт

1. Цибулю і часник очистити. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, часник нарубаєте. У сотейнику з товстим дном розтопити вершкове масло і покладіть туди цибулю і часник. Тушкуйте на середньому вогні, помішуючи, 5 хвилин. Потім всипте цукор, додайте сіль і перець, чебрець, оцет, перемішайте, знизьте вогонь і готуйте близько 25-30 хвилин, поки цибуля не стане м’яким і карамельным.
2. В процесі можна підливати трохи води. Гілочку чебрецю в кінці видаліть. Тісто розморозьте, злегка розкачайте і розріжте на 4 частини. Надайте слойкам форму. В центр викладіть цибулю, зверху сир і втисніть його немного.
3. Краю слойки змастіть жовтком і посипати кунжутом. Випікайте при 180С близько 20 хвилин. Готові пиріжки подавайте в гарячому або охолодженому вигляді, злегка окропивши оливковою олією. Можна ще посипати рожевим перцем, чуть-чуть.