Картопляні булочки на молоці і дріжджах в духовці

Булочки, які смачніші хліба з самої крутий пекарні 🔥 Картопляні булочки на молоці і дріжджах в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

•300 г картопляного пюре
•150 мл теплого молока
•1 ст. л. цукру
•1,5 ч. л. солі
•7 г дріжджів
•1 яйце
•2,5 ст. л. рослинного масла
•~450 г борошна
•1 жовток для змазування булочок

Картопляні булочки на молоці і дріжджах в духовці покроковий рецепт

1. Картопляне пюре з’єднанням з теплим молоком, дріжджами, цукром і сіллю. Перемішуємо віночком до однорідності. Додаємо яйце, масло і починаємо вводити борошно. Замішуємо тісто. Руки і робочу поверхню можна змащувати олією, так буде легше. Тісто трохи липне до рук, але борошном його не забивайте❗️
2. Залишаємо в теплому місці на годину для підйому. Тісто добре збільшилася в обсязі, що виходить ну дуже повітряне. Поділяємо на 8 булочок з 128 р і залишаємо ще на 10 хвилин відпочити. При формуванні булочок можна трохи присипати поверхню борошном і змащувати руки маслом.
3. Булочки змащуємо сумішшю жовтка і молока і відправляємо в розігріту до 180* духовку на 10 хвилин. Потім збільшуємо температуру до 200* і залишаємо ще на 8-10 хвилин. Готово ! Можна подавати до столу і насолоджуватися ❤️

Відео рецепт 👇