Житні коржі в духовці на кефірі з медом

Як зробити Житні коржі в духовці на кефірі з медом рецепт простий. БЕЗ яєць, БЕЗ дріжджів, МІНІМУМ часу і сил. У вересні 📅 планую разом з вами дівчинки виводити житню закваску на цій муці, і почнемо піч класний, смачний, домашній житній хліб. Чесно кажучи я по ньому нудьгувала🥺

Інгредієнти

На 6 коржів:
🥛200 мл кефіру кімнатній t
🍯2 ч. л. рідкого меду
🌻1 ст. л. соняшникової олії
🥄150 р. житнього борошна
🥄1/2 ч. л. солі
🥄1 ч. л. соди
🥄1 ч. л. житній солод (не обов’язково)

Житні коржі в духовці на кефірі з медом покроковий рецепт

1. Мед розмішати в теплому кефірі, додати соняшникову олію В житнє борошно додати сіль, соду, житній солод за бажанням, перемішати Сухі інгредієнти додати в мокрі. Змішати всі вилкой.

2. Буде вологе, липке тісто. Розрівняти мокрими руками. Накрити, залишити на 20 хвилин Стіл присипати 1 ст. л. житнім борошном. Викласти тісто, сформувати ковбаску, обваляти в муке.

3. Розділити на 6 рівних частин, сформувати корж, злегка обвалюючи борошні. Перекласти на пергамент. Випікати в розігрітій до 200С духовці ~15 хв З ними можна робити бутерброди, подавати до дипам або супів. Приємного апетиту

Відео рецепт 👇