Мафіни з кабачком і сиром в духовці

Мафіни з кабачком і сиром в духовці простий рецепт. Всім привіт!) заборгувала вам рецепт кабачкового мафінів з сиром. В минулому році три куща давали стільки кабачків, що я благала “горщик, не вари!”😅 в цьому році у мене 12 кущів!!!)) просто посадила 6, вони не зійшли і я посадила ще 6…виросли всі🙈 так от кабачків зовсім мало🤷♀️ але поки вистачає)) так і прекрасних сусідів ніхто не відміняв)))

Інгредієнти

Кабачки (вже очищений, без насіння) 360 р
Сир 70 г
Яйце куряче 2 шт
Молоко 50 мл
Олія рослинна 50 мл
Борошно 150 г
Манка 30 р
Часник 1 зубчик
Зелень кілька гілочок
Сіль ~2/3 ч л
Розпушувач 10 г

Мафіни з кабачком і сиром в духовці покроковий рецепт

1. Кабачок (попередньо зняти шкірку і видалити серцевину з насінням) натерти на крупній тертці, віджати сік. Сир натерти на крупній тертці. Змішати кабачок, сир, яйця, сіль, дрібно нарізану зелень, олія, молоко і часник пропустити через прес або натерти на дрібній тертці).
2. Перемішати. Додати борошно, манку і розпушувач. Все гарненько перемішати. Повинно вийде тісто консистенції густої сметани. Якщо рідкувате, то можна додати трохи борошна (тут залежить як ви віджали кабачок).

3. Викласти по формочках, попередньо змазаним олією (силіконові змащувати не потрібно), заповнюючи приблизно на 2/3. Випікати в розігрітій до 180 С духовці 25-30 хвилин до золотистого цвета.