Пиріжки з мясом в духовці

Як смачно зробити Пиріжки з м’ясом в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

250 мл молока
2,3 склянки борошна (обсяг склянки 200г)
50 г розтопленого вершкового масла
1 яйця
1,5 г/л дріжджі
Сіль
1 г/л цукру

Для начинки
50 г рис
300 грам фаршу
1 цибулина
за смаком Перець сіль
1 ч/л аджику
1,5 г/л томатну пасту
0,5 мл води (може трохи більше, стільки, щоб рис був готовий)
Кінза

Пиріжки з м’ясом в духовці покроковий рецепт

1. Тісто починаємо готувати з опари. Тепле молоко (головне не перегріти т. к. дріжджі в гарячій рідині можуть не підійти), цукру, дріжджі , на цей раз я додавала ще й яйця, масло і 2-3 ст/л борошна, все добре перемішала і залишала в теплому місці на 30 хвилин до утворення шапочки. далі поступово додаємо борошно. Вимішуємо м’яке, гладке тесто.
2. Потім залишаємо його в теплому місці на 40-45 хвилин , воно збільшиться в 2 рази. Поки тісто підходить готуємо начинку: скажу відразу, спочатку семки забула включати камеру, помітила, коли вже додавала томатну пасту і аджику. Ріжемо дрібно цибулю і обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю рослинного і вершкового масла. До золотистої цибулі додаємо фарш і обсмажуємо 5 хвилин помешивая.
3. Потім додаємо рис, приправи, аджику і томатну пасту, наливаємо воду і варимо до готовності рису. Коли вже начинка готова, додаємо кінзу і вимикаємо вогонь. Виходить дуже ніжна і смачна начинка 👌 Ділимо тісто на рівні частини. У мене вийшли 12 пирожков.

4. Стіл посипаємо рослинним маслом і руками розкачуємо кружечки. Формуємо пиріжки відомим вам способом 👌 Сформовані пиріжки змащуємо збитим яйцем і даємо постояти хвилин 15. Коли вони збільшаться в об’ємі відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-30 минут.

Відео рецепт 👇