Пиріжки з щавлем і яблуками в духовці

Пиріжки з щавлем і яблуками в духовці простий рецепт. У мене пиріжки! Було час, коли можна було їсти пироги, не думаючи про фігуру!

Інгредієнти

Тісто:
🔹Борошно – 700 гр., (+/- залежить від борошна)
🔹Молоко – 600 мл,
🔹Сіль – 1,5 ч. л.,
🔹Цукор – 1 ст. л.,
🔹Дріжджі сухі – 11 гр.,
🔹Масло рослинне – 4 ст. л.
🔹Рослинне масло – для смаження пиріжків.

Начинка:
🔹Щавель (листя) – 400 гр.,
🔹Яблуко – 2 шт.,
🔹Цукор – 150 гр.,
🔹Крохмаль – 1,5 – 2 ст. л.

Пиріжки з щавлем і яблуками в духовці покроковий рецепт

1. Спочатку готуємо тісто , тісто можна використати своє улюблене, а ось начинку міняти не рекомендую. У чашу наливаємо частина теплого молока, додаємо цукор, дріжджі і трохи борошна. Перемішуємо і даємо постояти хвилин 15-20. Потім додаємо молоко, що залишилося, сіль і борошно, перемішуємо, додаємо масло і замішуємо м’яке тесто.
2. Прибираємо в тепле місце, я ставлю в духовку на 40 хвилин, температура повинна бути 40-45 градусів. Як тільки тісто підніметься , потрібно його ще раз вимісити і знову поставити підніматися. Готуємо начинку: Щавель моєму і добре обсушуємо на рушник. Потім нарізаємо, обминаємо щоб він зменшився в обсязі, додаємо цукор, дрібно нарізані яблука і крохмаль, і перемешиваем.
3. Ліпимо пиріжки: Спочатку ставимо розігрівався масло . Тісто ділимо на невеликі частини, кожну частину розминаємо руками, викладаємо начинку, сформировываем пиріжки, і покласти швом вниз на дошку. Ліпимо відразу 4-5 пиріжків і відразу смажимо. Все ліпити не потрібно, так як тісто може розм’якнути від соку начинки.
4. Якщо начинки утворилося багато соку, його краще прибрати. Готові пиріжки виймаємо, і викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло. Всім хто буде готувати бажаю приємного аппетита.

Відео рецепт 👇