Коржик Дива з сиром сулугуні та шпинатом на молоці

Як зробити Коржик Дива з сиром сулугуні та шпинатом на молоці і дріжджах рецепт простий.

Інгредієнти

– Борошно 600 гр
– Молоко + вода 300 мл +/-
– Дріжджі 1ч/л
– Цукор 1/2ч.л
– Сіль 1/2ч.л
– Масло 50гр (розтопити)
– Сир Сулугуні 450 гр
– Шпинат 150 гр

Коржик Дива з сиром сулугуні та шпинатом на молоці покроковий рецепт

1. До борошна додаємо дріжджі, сіль, цукор, розтоплене вершкове масло, тепле молоко, змішане з водою, замішуємо тісто і прибираємо в тепле місце на 1 годину. Шпинат нарізати дрібно, а сир натерти на тертці і перемішати з шпинатом.

2. Як тільки тісто підніметься, поділяємо на 6-7 частин, вимішуємо ще раз, даємо відпочити 5-10 хв і трохи розкачуємо. На середину тесту викладаємо сир зі шпинатом, піднімаємо краї тіста до верху і закріплюємо. Прибираємо в пакет щоб тісто стало м’якше і його було легше потім раскатать.

3. Акуратно розгортаємо готовий кулька в коржик заввишки. Спочатку руками, потім качалкою. Смажимо диву на сухій сковороді, на середньому вогні з 2-х сторон.

4. Готове диву викладаємо на блюдо і відразу ж у гарячому вигляді змащуємо вершковим маслом. Вийшло дуже вкусно.

Відео рецепт 👇