Пиріжки з сиром з дріжджового тіста в духовці

Попередження номер 67895 ‼️ За вашу талію я не несу ніякої відповідальності 🤣 але є пару способів її вберегти! Як зробити Пиріжки з сиром з дріжджового тіста в духовці рецепт простий. 1. Приготувати і нагодувати подругу 🤝 2. Приготувати і відразу піти з дому, навіть не відкриваючи духовку, бо ці аромати і цей хрускіт вас не залишать байдужими 🙃 3. Не приготувати (не правильний спосіб )🤬 А якщо серйозно, в цьому рецепті склалося все ідеально – моя любов возитися з тестом, листкове тісто і сирна начинка. Це однозначно любов і релакс. І ще це дуже, мега смачно і просто 😋 Вмовила?

Інгредієнти

Мука в/с 500 р
Тепла вода 300 мл
Дріжджі живі 15 р
Молоко 50 мл
Цукор 20г
Сіль 20 г
Вершкове масло 150 г
Сир 300 г
Яйце 1 шт

Пиріжки з сиром з дріжджового тіста в духовці покроковий рецепт

1. Борошно просіяти, додати цукор. Воду з’єднати з молоком. Додати дріжджі і розчинити. Влити дріжджову суміш на борошно і почати заміс тіста. Як тільки борошно повністю зволожити, додати сіль і продовжити заміс протягом 7 – 10 хвилин. Накрити і залишити до збільшення в 2 рази. Масло розтопити і перелити у велику і невисоку емкость.
2. Готове тісто викласти на робочу поверхню, вимісити і розділити на шматки (15 шт). Підкотити, злегка приплюснути. З одного боку вмочити в маслі, перевернути і залишити в маслі. Залишити на 15 хвилин. Сир натерти (у мене мацарелла і ропні сир) додати яєчний білок і перемешать.

3. Брати шматок тіста з масла і на робочій поверхні, руками розтягувати максимально тонко. * тісто може прорватися, це нормально. Скложить з двох сторін. У центр викласти сир і загорнути в рулет (див. відео в каруселі). Накрити і залишити ще на 30 хвилин. Змастити жовтком і випікати в заздалегідь розігрітій до 220С духовці 18 – 20 минут.