Пиріг кіш лорен з корейкою, сиром і вершками

Як зробити смачний Пиріг кіш лорен з корейкою, сиром і вершками класичний простий рецепт в духовці. Для начинки можна використовувати різні інгредієнти, але я сьогодні пишу інгредієнти саме для кіша Лорена. Для нього підійдуть копчена грудинка або корейка. Жиру на них не повинно бути занадто багато. До речі, тісто в рецепті універсальне. Можна зробити кіш з куркою, помідорами, грибами. Нижче в стрічці у мене є ще один рецепт кіша, але з іншою начинкою.

Інгредієнти

Тісто:⠀
■ 220 г борошна⠀
■ 125 г холодного вершкового масла⠀
■ 1 яйце⠀
■ 1/2 год л солі ⠀

Начинка: ⠀
■ 400 г копченої корейки / грудинки⠀
■ 150 г сиру⠀
■ 5 яєць⠀
■ 250 г вершків 33-35%⠀
■ спеції (сіль, перець, паприка)⠀

Пиріг кіш лорен з корейкою, сиром і вершками покроковий рецепт

1. До борошні натерти вершкове масло, а потім перетерти руками в крихту. Додати яйце, сіль і все перемішати, щоб тісто просто зібралося в грудку. Якщо виходить сухувато і недостатньо рідини, додаємо 1-3 ст л обов’язково крижаної води. Прибираємо тісто в пакет і в холодильник на 30 минут.

2. У цей час нарізаємо і обсмажуємо корейку. Готуємо заливку: змішуємо яйця зі спеціями, додаємо вершки, перемішуємо. Натираємо сир. Тісто розкачуємо, перекладаємо у форму. Форму нічим змащувати не потрібно. Рекомендую залишати бортики з тіста з запасом, так як при випіканні тісто може осісти трохи ниже.

3. Робимо проколи вилкою. І відправляємо в попередньо розігріту до 180′ приблизно на 10-15 хвилин. Потім викладаємо на тісто корейку, натертий сир, зверху заливка і ще трохи сиру зверху. Випікаємо при 180′ приблизно 35-40 хвилин. Готовий кіш остуджуємо хвилин 15 і тільки потім нарезаем.

Відео рецепт 👇