Пиріг Кіш з сьомгою і цибулею пореєм

Як зробити Пиріг Кіш з сьомгою і цибулею пореєм рецепт простий в духовці. Хрустка, розсипчаста основа, ніжна сьомга, м’який, трохи солодкуватий цибулю порей, який як губка вбирає в себе всі смаки начинки і вершкова заливка 👌 Коли пиріг спечеться, а начинка стабілізується, у вас буде тільки одне бажання – покласти в тарілку відразу два шматочки😊 А найприємніше в таких пирогах, що можна нескінченно експериментувати з варіантами наповнення: овочева, м’ясна, грибна… Підключайте фантазію, результат гарантовано вам сподобається 👍

Інгредієнти

Роз’ємна форма d17 см h6,5 см

Тісто: сметана 3 ст. л.
масло вершкове 120 гр (попередньо порубати на дрібні шматочки і заморозити)
яйце 1 (маленьке)
сіль щіпка
сода 1/5 ч. л., гашене
285 гр борошна +30 гр додавати поступово (якщо тісто більше не бере борошно, то заміс припинити)
замісити Тісто і прибрати в морозилку на 30 хв

Начинка: 250 гр риби
100 гр сиру
лук-порей 1 шт (тільки біла і ніжно-зелена частина)
вершки від 20% 150 гр (я використовую 30%)
яйце 2 шт
сіль за смаком
25 гр вершкового масла для пасерування цибулі

Пиріг Кіш з сьомгою і цибулею пореєм покроковий рецепт

1. Лук-порей нарізати кільцями або смужками і злегка обсмажити до м’якості. Натерти сир на тертці. Яйця змішати з вершками і сиром. Рибу нарізати шматочками або полосками.

2. Додати разом з цибулею до вершково-сирної маси, перемішати. Тісто розкачати, викласти на форму і наколоти виделкою. Розподілити начинку. Зверху я додатково розподіляю кілька шматочків рибки і лука.

3. Відправляємо в розігріту до 180С духовку на 45 хв, потім верхній тен відключаємо і тримаємо ще хвилин 10 при 150С. Приємного апетиту 💕