Гречаний хліб з гарбузом в духовці

Давно хотіла одружити гречку з гарбузом 🎃! Як зробити Гречаний хліб з гарбузом в духовці рецепт простий. Боже, чому я не зробила цього раніше😄👌! Погляньте і біжіть ставити тісто😁👌! А всіх любителів домашнього хліба, і не тільки, прошу звернути увагу на дощечку! Як же я давно таку хотіла! Щоб всі крихти не розсипаються по столу, а тихо-мирно лежали кожна у своїй канавці😂😁!

Інгредієнти

(на 3 хлібця, по ~500 г тесту на кожен):

550-570 г пшеничного борошна
170 г гречаного борошна
60 г вівсяного борошна
10 г сухих дріжджів
30 г цукру
12 г солі
430 г води
200 г пюре з запеченої гарбуза 🎃
50 г м’якого вершкового масла
10-15 г рослинної олії в ємність для замісу
кукурудзяна 🌽 борошно для обсипання

Гречаний хліб з гарбузом в духовці покроковий рецепт

1. В ємність для замісу просіяти борошно, додати дріжджі, сіль, цукор, перемішати, влити воду, додати пюре 🎃 і почати заміс. Місити тісто 10 хвилин, потім ввести м’яке вершкове масло і продовжувати заміс ще 5 хвилин. Сформувати тісто в кулю, обмазати його рослинним маслом, накрити і залишити на ~1 годину. Тісто, збільшилася мінімум в два рази, обім’яти методом складання і залишити ще на 40-50 мин.
2. Підійшло тісто розділити на три заготовки і сформувати вироби, укласти на лист, застелений хорошим пергаментом. Присипати кукурудзяної 🌽 борошном, накрити і залишити на 30-40 хвилин. На підійшли хлебушках зробити надрізи і відправити в заздалегідь розігріту до 200° духовку, режим – конвекція. На дно поставити ємність з кипятком.

3. Випікати 30-35 хвилин (якщо хліб швидко рум’яниться, накрити папером для випічки), потім ємність з окропом прибрати і випікати ще 5-7 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку і розмір виробів).