Черговий хліб на залишках закваски

Як зробити смачний Черговий хліб на залишках закваски рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

На 2 форми Л-11

370 гр пшеничного борошна в/с чи 1с
150 гр залишків закваски (у мене суміш левито мадре і хмельовий)
250-300 гр води
30 гр житнього борошна (можна пшеничного або житнього ц/з, гречаної, кукурудзяної і т. д)
8 гр солі
1 г пресованих дріжджів (можна без них)

‼️Замість закваски можна взяти залишки пулиша або біги

Черговий хліб на залишках закваски покроковий рецепт

1. Змішати все борошно і 250-270 гр води до однорідності, накрити і залишити на 30-40 хвилин при кімнатній температурі або 1-2 години в холодильнику. Через 30-40 хвилин: Внести закваску, вимісити до однорідності, накрити і залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі. Через 30 хвилин: Внести по черзі дріжджі і сіль, вимісити до еластичності після кожного ингредиента.
2. За необхідності додати води. Перекласти в контейнер, накрити і залишити на 2-3 години до збільшення в 2 рази. Зробити 1-3 обминки з інтервалом 30-45 хвилин. Через 2-3 години: Розділити на 2 рівні частини, сформувати батончики і викласти у змащені маслом форми. Накрити і залишити на 1,5-2 години при кімнатній температурі до збільшення в 2 раза.
3. ‼️Якщо не хочете надрізати, то дайте повну расстойку до збільшення у 2,5-3 рази. Через 1,5 – 2 години: Надрізати. Випікати при 250°С 10 хвилин з парою, далі при 220-230°С ще 15-20 хвилин. На останні 5 хвилин можна вийняти з форм і включити конвекцию.