Листкове хачапурі з сиром сулугуні

Як смачно зробити Листкове хачапурі з сиром сулугуні простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Я вирішила, що цей рецепт повинен бути на сторінці, і те що так пізно – мене не бентежить.
Раптом ви захочете вранці приготувати на сніданок. Як вже раніше говорила, можна приготувати тісто, змастити олією, скласти, загорнути в пакет і на ніч в холодильник. Вранці ж доробити і до сніданку у вас буде вогнище а не пиріг з сиром 🔥 Тонкі шари і багато смачного сиру ❤

Інгредієнти

Вода 300 мл
Борошно 650 р
Дріжджі живі 15 р
Сіль 4 г
Цукор 15 г
Рослинна олія 30 мл

150 г вершкове масло
300 г сиру сулугуні

Листкове хачапурі з сиром сулугуні покроковий рецепт

1. В теплій воді розвести дріжджі. З’єднати всі сухі інгредієнти, додати дріжджовий коктейль і почати вимішувати тісто. Додати рослинне масло і продовжувати місити до гладкого тіста. Накрити і залишити до збільшення в 2 – 3 рази. Тісто вимісити, розділити на 2 частини, підкотити і залишити на 10 минут.
2. Робочу поверхню і руки побризкати маслом. Розтягувати колобок в тонкий пласт. Змастити м’яким вершковим масло. Скласти краю, знову масло, і скласти як конверт (приготування можна подивитися в ефірі).
3. Прибрати в сторону. Теж саме зробити з другим шматком тіста. Після розтягнути заготовку в прямокутник і посипати половиною натертого сиру. Згорнути в рулет, а потім загорнути в равлика. Залишити на 15 хвилин. Деко вистелити пергаментом.
4. Викласти равлика на деко, приплюснути і злегка розтягнути руками надаючи форму кола. Змастити жовтком і в заране разогрету духовку при 220С на 17 хвилин в режимі конвекція. Точно так само готувати другий шматок. Остудити на решітка. Нарізка на куски.