Пиріг тарт татен з яловичиною та овочами

Як зробити Пиріг тарт татен з яловичиною та овочами рецепт простий в духовці. Я шкодую, що не спекла його раніше) не повторюйте моїх помилок – не відкладайте, печіть))) зараз саме час, всі овочі з грядки, справжні, не зимові пластмасові) беріть телячу або яловичу вирізку і тоді точно не промахнетеся, на виході Вас буде чекати нереально смачний, смачний тарт, який як кажуть «і в бенкет і в світ…» Ірина пропонує на вибір 3 варіанта тесту, я вибрала на вершковому сирі, а в начинку від себе додала кілька помідорів чері ( беріть ті, що міцніше)

Інгредієнти

На неразъемную форму 24-28 см
85 гр вершкового сирного сиру кімнатної температури
115 гр вершкового масла кімнатної температури
2 гр солі
1 гр цукру
140 гр пшеничного борошна в/с

Начинка
300 гр м’якоті яловичини
120 гр баклажан
130 гр червоного або жовтого солодкого перцю
120 гр цибулі шалот ( або дрібний ріпчаста)
20 гр рослинного масла
Чебрець, цедра лимона, сіль, перець за смаком

Карамель
30 гр рослинного масла
15 гр цукру
85 гр бальзамічного оцту

Пиріг тарт татен з яловичиною та овочами покроковий рецепт

1. Змішати сир з маслом, додати борошно, сіль, цукор, замісити м’яке тісто (додатково борошно не додавати, якщо тісто липке, краще припылить борошном при розкочуванні). Обернути плівкою і прибрати в холодильник мінімум на 60 мин.
2. Начинка.
М’ясо нарізати кубиком 2,5х2,5 див. Відкласти. Баклажан, перець порізати кубиками 2х2 див. Цибулю порізати крупно. Нагріти олію, обсмажити овочі, додати до м’яса(м’ясо не обсмажувати), додати чебрець, цедру, посолити і поперчити. Перемешать.
3. Карамель.
Змішати в сотейнику, довести до кипіння, випарювати на меленном вогні 5-7 хв
Вилити карамель у форму, викласти в один шар м’ясо з овочами. Тісто розкачати в коло 26-30 см, накрити начинку, підігнути краї всередину, наколоти виделкою. Випікати при 190 гр 25-30 хв. Вийняти з духовки, дати постояти 3 хв, після чого перевернути на блюдо. Приємного апетиту)))