Естонська хліб Сепик

Естонська хліб Сепик простий рецепт. Смачний хліб з хрусткою скоринкою і вершковим м’якушкою.

Інгредієнти

На 1 форму Л-10 (на Л-11 візьміть 2/3 рецепта)

Тісто:
300 гр пшеничного борошна ц/з
200-210 гр молока
40 гр розтопленого вершкового масла
5-6 гр солі
3 г сухих дріжджів

Естонська хліб Сепик покроковий рецепт

1. Змішати всі інгредієнти, вимісити до гладкості. Перекласти в контейнер, накрити і залишити в теплі на 1,5-2 години до збільшення в 2 раза.
2. Зробити 1 обминку в середині бродіння. Через 1,5-2 години: Згорнути рулетом, покласти в змащену маслом форму.
3. Накрити і залишити на 20-40 хвилин до збільшення в 2 -2,5 рази (до країв форми). Через 20-40 хвилин: Випікати при 220°С 30-40 минут.