Хліб домашній Північний

Як зробити Хліб Північний домашній рецепт простий в духовці. Я не планувала занурюватися в захоплюючий світ хліба😂, але у мене з’явилася закваска, а значить годі чекати – треба діяти🙂 Испеку один – подумала я і ось вже третій тиждень не можу зупинитися☺️
З з’їдають булочки темного хліба зі швидкістю світла, просто так…але він смачний виключно з усім🙏🏻 з ікоркою, з салом, з паштетом і просто шматочок і кави😉 Це повинні були бути чіабатти, але я не люблю рідке, липнущее до рук тісто, тому шляхом експерименту і проб, вийшов Хліб Північний. Результатом пишаюся!

Інгредієнти

▪️300гр води
▪️100гр закваски
▪️440гр пшеничного борошна
▪️25гр ферментованого солоду
▪️50гр житнього борошна ц/з
▪️12гр солі
▪️30гр рослинної олії

Хліб Північний домашній покроковий рецепт

1. В чашу міксера заливаємо воду і додаємо борошно, солод – заважаємо на низькій швидкості 2-3 хвилини Залишаємо на 30 хвилин для освіти глютен. Потім додаємо закваску і заважаємо на низькій швидкості 5-8 хвилин. Додаємо сіль порціями, потім масло і вимішуємо ще хвилин 10 до освіти глютенового окна.

2. Перекладаємо тісто в змащену маслом форму і робимо протяжку через кожні 30 хвилин Разом, за 1 годину протягуємо 2 рази шляхом додавання в 4 сторони. Відправляємо тісто в холодильник на ніч (10-14 годин) на холодну растойку.

3. Вранці дістаємо тісто, формуем, і залишаємо на 1,5-2 години. Я випікаю цей хліб на камені. Камінь разом з духовкою розігріти на 250С протягом години. Випікаємо хліб протягом 10 хвилин з парою при 250С,потім без пари при 200С протягом 13 хвилин. Готовий хліб остудити на решетке.