Сирні булочки з цибулею і вершками в духовці

Супер сирні булочки-бисквитики до вихідних!🤗 Можна на сніданок або як закусочні з келихом холодного.🥂☀️👌 ⠀ Готуються дуже просто і швидко🙌, а ще зручно, що можна приготувати заздалегідь, а запекти перед приходом гостей.😉 Як зробити Сирні булочки з цибулею і вершками в духовці рецепт простий і швидкий.

Інгредієнти

(на 12-16 шт.):

▪︎Сир Чеддер (або інший твердий, насичений) – 100 р.
▪︎Сир сирний вершковий (типо Альметте) – 100 р.
▪︎Сир ропні (типо фета, у мене Сіртакі) – 100 р.
▪︎Борошно – 300 р.
▪︎Вершки 30-35% – 350 мл
▪︎Масло (холодну) – 75 р.
▪︎Розпушувач – 2 ч. л.
▪︎Цукор – 1 ч. л.
▪︎Сіль – 1/2 ч. л.
▪︎Спеції – за смаком
▪︎Пучок зеленого цибулі – 60 р.
▪︎Яйце + 2 ст. л. молока або води – для змазування

Сирні булочки з цибулею і вершками в духовці покроковий рецепт

1. Зелену цибулю нарізаємо кільцями. ⠀ Чеддер – натираємо на дрібній тертці. ⠀ У борошно додаємо розпушувач і просіваємо у велику миску. Додаємо цукор, сіль, спеції, холодне сл.масло, нарізане кубиками і перетираємо руками в крихту. ⠀ Потім добавляе натертий Чеддер, сирний і ропні сир, холодні вершки і зелений лук. ⠀
2. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками. Так, воно буде липнути до рук.👐🙈 ⠀ Деко простилаем пергаментним папером. Руки змащуємо крапелькою оливкової олії (або водою) формуємо невеличкі кульки (по 60-80 р.) і викладаємо їх на відстані один від одного (у мене вийшло по 60 р. 16 шт.) ⠀

3. По можливості ставимо на 30-60 хвилин у холодильник (☝але можна зробити заздалегідь і залишити в холодильнику до випікання) або навпаки випікати прям відразу. ⠀ Змішуємо яйце з парою ложок молока або води і змащуємо наші кульки. ⠀ Відправляємо випікатися в розігріту до 180°C духовку на 20-30 хвилин. ⠀ Готовим булочкам даємо трохи охолонути і пробуємо!😋