Турецькі коржі гезлеме з сиром та шпинатом

Як смачно зробити Турецькі коржі гезлеме з сиром і шпинатом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Кутаби (або гезлеме) — це тонкі коржі з начинкою у вигляді сиру/м’яса/зелені, тобто приготувати ви їх можете буквально з усім, що ваша душа забажає ) Та ні, це нескладно ) Просто спробуйте! Особисто я найбільше люблю сирно-шпинатну начинку:

Інгредієнти

-320-380г борошна
-1/2ч.л. солі
-190мл теплої води
-50мл оливкової олії

-250г сиру (можна взяти просто моцарелу, а можна 50/50 твердого та м’якого сиру)
-100г шпинату (я використовувала заморожену, але можна взяти і звичайний і просто посмажити його з маслом до зменшення в обсязі)
-сіль (за смаком, я додала десь 1/2ч.л.)

Турецькі коржі гезлеме з сиром і шпинатом покроковий рецепт

1. Готуємо тісто. Змішуємо борошно (спочатку додайте 320г), сіль, теплу воду і оливкове масло. Вимішуємо тісто руками 5-10 хвилин до еластичності, воно не повинно липнути до рук. При необхідності додайте більше борошна. Накриваємо рушником і залишаємо відпочивати на 10 хвилин Займемося начинкою. Натираємо м’який сир на крупній тертці твердий сир (якщо ви його вирішили використовувати) на дрібній. Змішуємо зі шпинатом.

2. Додаємо сіль. Готуємо коржі! Розділіть тісто на кілька невеликих частин і розкачайте кожну з них за допомогою качалки в тонкий пласт. Викладіть на одну з сторін начинку, накрийте другою поливної тесту (як на відео), обріжте зайву частину тесту, залишивши 2-3 см за дод. краям.

3. Закріпіть краю з допомогою виделки. Смажте коржі з двох сторін на середньому вогні, змащуючи кожну з них вершковим маслом 🧈 І все! Перед подачею так само раджу змастити коржі вершковим маслом 🤪 Обов’язково їмо їх тепленькими, поки сир ще тяяянется 🤤

Відео рецепт 👇