Рамазан піде турецький хліб

Як зробити Рамазан піде турецький хліб рецепт простий.

Інгредієнти

На три хліба нам потрібно:
200 мл теплої води
250 мл теплого молока
7 гр сухих дріжджів
3 ч. л. цукру
1 ч. л. солі
2 яйця
100 мл рослинного масла
4-5 склянки борошна(обсяг склянки 250 мл) (800 гр)
Для змазування:
1 яйце + 3 ч. л. молока
Кунжут і чорний кмин для посипання.

Рамазан піде турецький хліб покроковий рецепт

1. Спочатку робимо опару. У глибоку чашку наливають теплу воду, додаємо дріжджі, цукор і 1 ст л борошна, перемішуємо. Накриваємо кухоным рушником і залишаємо на 15 хвилин. Як з’явиться шапочка на опарі додаємо тепле молоко, сіль, яйця, рослинну олію. Перемішуємо і підсипаючи заздалегідь просеяную борошно, замішуємо м’яке тісто. Якщо воно липне до рук нічого страшного.

2. Не забивайте тісто борошном, так ваш хліб буде м’яким. Накриваємо плівкою, ставимо в тепле місце, щоб тісто піднялося. Як тісто подвоїться. Можна приступати до підготовки хліба. Тісто ділимо на 3 частини. Формуємо коржі. Накриваємо і залишаємо на растойку, приблизно на 20 хвилин. Потім ложкою робимо узоры.

3. Змащуємо яйцем+молоком і посипаємо кунжутом і кмином за бажанням. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при 190-200 градусах до румянного кольору. У моїй духовці хліб випікався 15 минут.

4. Ви ж орієнтуйтеся по своїй духовці. Готовий хліб накриваємо кухонним рушником, так він стане ще м’якше. Приємного аппетита.

Відео рецепт 👇