Як смачно зробити домашні пиріжки в духовці з дріжджового тіста простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Я люблю з капустою, діти з яблуками. Роки два не пекла і ось цей день настав! Рум’яних гарячих пиріжків, кому?
Інгредієнти
▶ Тісто
640 г борошна
4 г (1 ч л) сухих дріжджів швидкодіючих
40 г цукру
310 г води
70 г яйця
70 г вершкового масла кімнатної температури (82,5%)
9 г солі
▶ Для змащування пиріжків:
1 яйце (збовтати)
▶ Начинка:
На ваш смак
Домашні пиріжки в духовці з дріжджового тіста покроковий рецепт
1. Борошно змішайте з дріжджами. У чашу міксера, додати воду, цукор, яйце, сіль і борошно, змішану з дріжджами. Замісіть круте тісто. Малими порціями введіть масло (в 3 прийоми), вимішуючи тісто кожен раз після добавления.
2. Воно буде ніжне. Перекладіть тісто в чисту миску, змащену маслом, накрийте плівкою і відправте на расстойку на 2,5 години. Розділіть тісто на порції 30-50 р. Сформуйте з кожної порції тіста шарик.
3. Розкачайте заготівлю, покладіть начинку і сформуйте пиріжок. Шов пиріжка залишається знизу, на лицьовій стороні роблю лжезащип.
4. Викладіть пиріжки на пергамент, накрийте їх плівкою (припыленной борошном) і залиште на расстойку на 30-40 хвилин. Змастіть пиріжки яйцем, випікайте в розігрітій до 200С 13-18 минут.
Відео рецепт 👇