Бездрожжевая піти на сковороді

Рецепт швидкої бездріжджовий піти на сковороді/багатті для шашлику або перекусу. На святах зовсім не хочеться робити хліб, але і є що продають – несмачно☹️ Ми вирішили посмажити шашлик, а до нього зробити Швидку піту. Як відомо, те що гаряче – завжди смачно! Так що рекомендую їсти цю піту теплою.😉 Я дам 2 рецепта, один для тих у кого є закваска, другий для тих, у кого її немає.

Інгредієнти

Рецепт 1
500 гр борошна вс
300 гр води або трохи більше
10 гр солі
10 гр цукру
20 гр рослинного масла

Рецепт 2 (для тих у кого є закваска)
200 гр залишків пшеничного закваски -100% гідратації з холодильника
200 гр борошна пшеничного шпалерного
200 гр борошна пшеничного вс
10 гр солі
10 гр цукру
20 гр рослинного масла
220 гр води або більше

Бездрожжевая піти на сковороді покроковий рецепт

1. Метод для всіх один : Змішати все і замісити круте тісто як на пельмені. Додати води, якщо необхідно. Помісити 1-2 хвилини і прибрати в пакет на отлежки на 30-60 хвилин. Потім тісто розділити на шматочки по 50 гр , скруглить їх, дати відпочити під плівкою -10 минут.

2. Розкачати качалкою в кола товщиною 1-2 мм. Сковороду добре нагріти на середньому вогні – випікати коржі по 1-2 хвилини на кожній стороні. Щоб коржі були м’якими скласти їх стопкою і накрити кришкою. Ми намагалися випікати на вугіллі, але нічого не выходило.

3. Не вистачало температури. Довелося розвести вогонь і тоді процес пішов дуже швидко. Піти з димком – начинили шашликом , капустою, огірками і соусом. Смачно не передати!!!!😋 Бачити як хліб піднімається на вогні – чистий медитация.

Відео рецепт 👇