Шаньги з картоплею і сиром зі сметаною в духовці з дріжджового тіста

Як приготувати смачні булочки Шаньги з картоплею і сиром зі сметаною в духовці з дріжджового тіста як у бабусі рецепт простий. Шаньги, шанежки-так називають круглі відкриті пиріжки з різними начинками під рум’яною скоринкою зі сметани. У мене улюблена начинка з картопляного пюре з сиром. Так само готують з сирно-сирну , картопляної, з начинкою з сиру і зелені. Виходять м’які, соковиті, ніжні,дуже смачні шаньги. Рецепт узятий на ютуб каналі «Випічка та кулінарія».

Інгредієнти

Тісто:
Борошно 260 – 300 г(+/-)
Молоко 100 мл
Цукор 25 г
Дріжджі пресовані 10 г ( сухі 3-4 м)
Сіль 1/3 ч. л.
Яйце 1 шт.
Масло вершкове 40 г( у мене рослинна)

Начинка:
Картопляне пюре 250 г (готове і смачне!)
Сир 100 г
Пюре з картоплі змішати з тертим сиром.
Начинка не повинна бути рідкою! І повинна добре тримати форму.
Готову начинку розділити на 10 частин.

Мастило:
1 яйце+1 с. л. сметани

Шаньги з картоплею і сиром зі сметаною в духовці з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. У теплому молоці розчинити дріжджі, 1 ч. л. цукру, 70 г борошна з (загального кол-ва), розмішати, накрити плівкою, дати опарі підійти. Потім в опару додати збите яйце, цукор, сіль, м’яке масло, просіяне борошно. Замісити м’яке еластичне тісто. У мене борошна пішло 260 р. Тісто округлити, покласти в миску, змащену рослинним маслом, накрити плівкою, дати подойти.

2. Як підійде, зробити обминку і дати тісту підійти ще раз. Готове тісто розділити на 10 рівних частин, кожну округлити, накрити плівкою, дати відпочити 7-10 хвилин. Далі кожен кульку прокатати качалкою в круглу корж d 9 див. Викласти коржі на деко, застелений папером для випічки, центр коржі начинку.

3. Начинку розподілити ложкою не доходячи до країв 1 див. Накрити майбутні пиріжки плівкою і залишити підходити. Далі змастити тісто і начинку мастилом з збитого яйця і сметани. Випікати при t 180 гр до зарум’янювання 20 -23 минуты.

4. Орієнтуйтеся на свою духовку. Гарячі шаньги змастити вершковим маслом.