Дріжджові пиріжки з яйцем і зеленою цибулею на кефірі

Цей рецепт тіста я навіть записала в зошити, для надійності 🤗 Наташа дякую за чудовий рецепт. Дріжджові пиріжки з яйцем і зеленою цибулею на кефірі в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

Мука 300-350 гр
Кефір 200 мл
Масло рослинне 60 мл
Дріжджі 15 гр ( сухі 5 г)
Сіль 1/2 год л
Цукор 2 ст л

Дріжджові пиріжки з яйцем і зеленою цибулею на кефірі покроковий рецепт

1. В теплому кефірі розчинити дріжджі, додати цукор, сіль, рослинне масло, просіяне борошно. Замішуємо тісто. Тісто округлити, покласти в миску, змащену рослинним маслом, накрити рушником і поставити на розстройка до увеличения.
2. Далі тісто розділити з допомогою терезів на шматочки по 40 гр, накрити плівкою/рушником, дати 10 хв відпочити. Починаємо ліпити пиріжки Кожен шматочок тіста розкачати в овал, покласти начинку, защипнути. Сформовані пиріжки укласти на деко, застелене папером для выпечки.
3. Зробити лезом надрізи, накрити плівкою, дати підійти. Перед випічкою змастити пиріжки жовтком+2 год л молока. При бажанні посипати кунжутом. Випікати при 180* приблизно 15 хв до зарумянивания.