Піца на заквасці

Піца на заквасці😋 Раз вже ми тут захопилися хлібом, закваскою і всієї цієї борошном🤣😅 то чому б не приготувати піцу на заквасці? Раз від разу залишається трохи закваски, тому годуємо і сміливо робимо їжу Богів – піцу😊 Це звичайно не так швидко як на дріжджах, але дуже захоплююче 😊 Начинка може бути абсолютно будь-який, але я обожнюю коли це багато зелені, сиру і трохи зухвалого прошуто😉

Інгредієнти

▪️330гр води
▪️120гр пшеничного закваски
▪️500гр пшеничного борошна
▪️12гр солі
▪️30гр оливкової олії
▪️30гр води якщо буде необхідно

Піца на заквасці покроковий рецепт

1. Налити воду, додати закваску – перемішати. Потім додати борошно і замішувати 2-3 хвилини. Залишити тісто на 30-40 хвилин для утворення клейковини. Потім додати в тісто сіль, масло і вимішувати до глютенового окна.
2. Якщо туге тісто додаємо по 10гр води, через хвилину ще 10гр і ще 10гр. Тісто перекласти в ємність, вкрита плівкою. «Протягувати» тісто шляхом складання в 4 сторони кожні 30-50 хвилин три рази. Потім щільно закрити контейнер і прибрати в холодильник на 12-14 часов.

3. Дістати тісто, дати йому зігрітися протягом 2х годин. Поки тісто «гріється» поставимо в духовку камінь для випічки. Гріємо його при 250С приблизно час.

4. Розділити тісто, руками сформувати бажану форму, додати вашу улюблену начинку і випікати 5-7 хвилин при 250С (тісто не повинно бути товще 1 см, якщо товщі – збільшуємо час випікання до 10 хвилин) Дістаємо піцу, додаємо все, що вам подобається☺️🔥