Домашній хачапурі з сиром сулугуні в духовці

Хачапурі – дуже смачний і соковитий рецепт в домашніх умовах! Як зробити Домашній хачапурі з сиром сулугуні в духовці рецепт простий.⠀ Складно описати словами на скільки це смачно! ⠀ Краще приготувати!

Інгредієнти

Тісто
200 мл води
300 грам борошно
0.5 ч. л. сіль і цукор
5 грам сухі дріжджі
1 ст. л. рослинне масло

Начинка
200 грам сулугуні
1 яйце
Вершкове масло за бажанням

Домашній хачапурі з сиром сулугуні в духовці покроковий рецепт

1. У теплу воду додаємо сіль і цукор, розмішуємо до розчинення. Додаємо дріжджі, знову перемішати, залишимо на 5 хвилин. ⠀ Просіваємо борошно пшеничне в чашу, вливаємо підійшли (утворюється «шапочка») дріжджі і перемішуємо лопаткою. Борошно у всіх різна, якщо виходить тісто щільне, то додайте ще 1-2 столові ложки теплої води. ⠀
2. Хвилин 5-7 замішуємо тісто на робочій поверхні, далі додаємо рослинне масло, продовжуючи заміс. ⠀ М’яке і не липке тісто кладемо в чашу, попередньо змастивши її олією. Накриваємо і ставимо в тепло на 40-60 хвилин. Якщо є час, то можете через цей час тісто обім’яти і ще залишити на 40 хвилин. ⠀
3. Натираємо на крупній тертці сир. Я люблю використовувати 4 різних сиру. ⠀ Тісто підійшло, не обминаючи, викладаємо на стіл, ділимо на 2 частини. З тіста формуємо коло. Примірної товщиною 5 міліметрів і діаметром 24-26 сантиметрів. На краю викладаємо сир і згортаємо, утворюючи бортики.
4. Кінці з’єднуємо і в середину викладаємо сир. ⠀ Запікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 градусів до золотистої скоринки, за 5 хв до готовності збити яйце. ⠀ Хачапурі їдять гарячим відламуючи шматочки і перемішуючи сир з яйцем. ⠀ Це не реально смачно! Готуйте із задоволенням!