Пиріг курник з куркою, грибами і картоплею на кефірі

Як зробити смачний Пиріг курник з куркою, грибами і картоплею на кефірі класичний рецепт простий в духовці. Найдобрішої! Черговий смачний рецепт на залишках закваски. Курник з куркою, картоплею і грибами – мій спрощений варіант цього пирога.

Інгредієнти

Тісто:
100 г закваска пшеничне (або залишки)
*якщо закваски немає, замінити 50 г кефір+50 г борошно вс
200 г кефір
100 г масло вершкове (або маргарин)
400 г борошно пшеничне вс
50 г борошно пшеничне цз (якщо немає, то вс)
5 г сіль
4 г сода

Начинка:
400 г куряча грудка
250-300 г гриби (будь-які)
80-100 г цибуля ріпчаста
400 г картопля (злегка відварений)

Пиріг курник з куркою, грибами і картоплею на кефірі покроковий рецепт

1. Тісто:
Покласти всі інгредієнти в ємність. Замісити в міру еластичне тісто 3-5 хвилин. Прибрати його в холодильник мінімум на 30-40 минут.

2. Начинка:
Всі інгредієнти дрібно нарізати. Картоплю злегка відварити. Цибулю і гриби підсмажити на будь-якому маслі. Тісто розділити на дві частини приблизно 500 м та 330г. Великий шматок розкотити в пласт під вашу форму. Форма може бути прямокутною, можна використовувати навіть деко. Завантажити начинку: подваренный картопля, смажені гриби з цибулею і під фінал куряча грудка.

3. Накрити другим шматком тіста, попередньо розкатаним в пласт під розмір форми. Защипнути краю. Із залишків тіста зробити прикрасу зверху (косичку наприклад).

4. У центрі зробити отвір 2-3 див. Змастити пиріг яйцем і відправити в духовку на 40-45 хвилин при 180С.

5. Для начинки я використовував курячу грудку.

Відео рецепт 👇