Британські пироги з мясним рагу

Британські порційні пироги з м’ясним рагу • Порційні пироги з несолодкими начинками – типова їжа в пабах. Начинки – різні, а ось тісто майже завжди – масляне на гарячій воді. Воно розсипчасте і смачне, а ще – дуже податливе і настільки міцна, що може витримати важку і соковиту м’ясну начинку. Пироги печуть без форми, піднімаючи вертикальні стінки за спеціальною дерев’яною болванці. Для тих, хто пече ці пироги вперше, ми рекомендуємо скористатися одноразовими формочками для кексів з алюмінієвої фольги 🥧 .

Інгредієнти

6-8 пирогів діаметром 6 см

Для тіста:
230 г борошна
1/4 ч. л. солі
2 ч. л. цукрової пудри
1 яєчний жовток
100 г води
80 г вершкового масла

Для начинки:
1 ст. л. рослинного масла
450 г меленої яловичини
1 маленька цибулина
1 маленька морква
3 ст. л. зеленого горошку (розмороженого)
¼ ч. л. меленого мускатного горіха
4 ст. л. бульйону або води
1 ч. л. вустерського соусу
сіль за смаком
чорний перець свіжого помелу

Британські пироги з м’ясним рагу покроковий рецепт

1. Для начинки потім в рослинному маслі до м’якості дрібно нарізану цибулю і моркву. Додайте фарш, обсмажте, помішуючи, 5-7 хвилин. Додайте горошок і бульйон. Готуйте ще пару хвилин. Зніміть з плити, приправте і остудіть до кімнатної темпераруры. ⠀ Приготуйте тісто. У великій мисці змішайте борошно з сіллю і цукрових пудрой.
2. Вмішайте жовток. ⠀ В сотейнику доведіть до кипіння на помірному вогні суміш води і нарізаного кубиками вершкового масла. Влийте її в борошно тонкою цівкою, одночасно перемішуючи лопаткою. Вимісити до гладкості. ⠀ Розділіть тісто на 6-8 частин. Відокремте від кожної 1/3 на кришечки, загорніть в плівку і приберіть в холодильник. ⠀
3. Злегка змастіть робочу поверхню олією. Розкачати кожну кульку тесту в круглий коржик завтовшки 2.5-3 мм і вистеліть всередині формочку, закриваючи дно і борти. Поставте в холодильник на 30 хвилин. ⠀ Розігрійте духовку до 200 С. ⠀
4. Розкладіть начинку по формочках, закрийте кришками, розкатаними з відкладеного тесту. З’єднайте краї тіста, в центрі кришки зробіть отвір для виходу пари. ⠀ Кришки злегка змастіть збитим яйцем. ⠀ Випікайте пироги 40-45 хвилин, до золотистого кольору. Подавайте горячими.