Пиріг кіш з грибами, молоком та вершками

найкращий кіш, самий докладний рецепт! Вся краса цього грибного пирога в його величному високому борте. Зробити такий непросто, але тепер у вас усе вийде, адже я зняла для вас найдетальнішу інструкцію в Інтернеті! У цьому пості я покажу вага інгредієнтів, температурний режим і як готувати грибну начинку. Всі подробиці приготування тіста і складання дивіться у збережених сториз 👆🏻 Як зробити Пиріг кіш з грибами, молоком і вершками рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Для форми діаметром 20 см

Для тесту
250 г борошна (розділити на дві частини)
1 ч. л. солі (якщо листкове масло, сіль пропустити)
225 г вершкового масла
60 мл води
Масло для змащування форми

Для начинки
15 мл рослинного масла
15 г вершкового масла
900 г грибів
2-4 цибулини шалот
Кілька гілочок чебрецю
Сіль, мелений перець, мускатний горіх
70 г сиру Gruyère
125 мл молока
125 мл вершків 35%
3 яйця

Пиріг кіш з грибами, молоком і вершками покроковий рецепт

1. Для тіста.
Випікаємо тісто під гнітом при 160С приблизно 40-50 хвилин. Знімаємо гніт і доводимо до готовності ще 15-20 минут.
2. Кіш виходить дуже грибним, якщо вам не подобаються такі сильні смаки, візьміть меншу кількість грибів і збільшите кількість молочно-яєчної суміші. Орієнтуйтеся на власний смак. Підготуйте гриби, наріжте їх на дрібні шматочки. У великій каструлі з товстим дном нагрійте рослинну олію і вершкове масла.

3. Перекладіть в каструлю гриби і тушкуйте на повільному вогні до появи грибного бульйону. Додайте дрібно нарізану цибулю і подрібнений чебрець. Закрийте кришкою і готуйте приблизно 15 хвилин на повільному вогні. Нам треба випарувати зайву вологу з начинки. Готові гриби зніміть з плити і доведіть до смаку сіллю і перцем. Пиріг з начинкою випікаємо близько години. Начинка повинна стати стабільною і плотной.