Швидкий житньо-пшеничний хліб з солодом і медом

Швидкий житньо-пшеничний хліб з солодом і медом рецепт. Часто печу цей хліб, коли хочеться схожого на Бородінський, але без заморочок з заваркою. Це відмінний варіант 😊👍

Інгредієнти

Ha 2 Форми Л11

200 г житньої закваски 100% вологості
330 – 350 г води
300 г борошна житнього обдирного
100 г борошна пшеничного 1 з (можна в. с.)
30 г солоду житнього ферментованого
2 ч. л. меленого коріандру
50 г меду (або цукру)
10 г солі

Заварка.
• 30 г солоду
• 2 ч ложки меленого коріандру
• 200 г окропу
Заварити на 10 хвилин.

Далі додати:
• 50 г меду
• 10 г солі
• 130 – 150 г води кімнатної t (залишилася за рецептом вода)
Суміш повинна вийти не гаряча.

В теплій заварці з медом і сіллю розвести
• 200 г закваски, додати
• 300 г житнього борошна і
• 100 г пшеничного борошна в. с. або 1 ц.

Швидкий житньо-пшеничний хліб з солодом і медом покроковий рецепт

1. Замісити тісто до однорідності протягом декількох хвилин. Бродіння тіста 2 – 3 години при t 28 – 30’C до збільшення в об’ємі вдвічі. Тісто розкласти по формах, розгладити поверхню мокрій лопаткой.
2. Розстойка близько 1 години – до появи дірочок на поверхні. Випічка при 250°С – 15 хв, далі при 200°С – 40 мин.
3. Для отримання глянцю на поверхні – змастити рясно водою за 5 – 10 хвилин до готовності. Остудити на решітці. Залишити для стабілізації м’якушки на 8 годин, не накрывая.

Відео рецепт 👇