Пиріжки +з пісочного тіста з капустою

Як смачно зробити Пиріжки +з пісочного тіста з капустою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Для тесту:
Борошно 500
Яйце 1
Олію слив 250 г (можна замінити на маргарин)
Сметана 150 (можна замінити на йогурт/кефір)
Сіль 0,5 ч. л
Розпушувач 10 р

Для начинки
Капуста – 400 г
Морква 1 шт
Цибуля 1 шт
Сіль\перець
Масло для смаження 2 ст. л.

Пиріжки +з пісочного тіста з капустою покроковий рецепт

1. Для тіста:
Холодне масло натерти на крупній тертці і перетерти з борошном в крихту, додати всі інгредієнти і замісити тісто. Якщо не збирається в кулю, додайте трохи холодної води. Готове тісто ставимо на годину в холодильник, а поки готуємо начинку.

2. Для начинки: Капусту нашаткувати дрібно, і «підсушити на сухій сковороді, правильніше сказати «підпалити» не великими порціями (показано на фото, гортайте) В окремому казані обсмажити нарізану на кубик цибулину з натертою морквою на олії і туди ж додавати «подпаленную» капусту.
3. Тушкуємо все разом, періодично помішуючи і додаємо трохи води, щоб капуста стала м’яка. Закриваємо кришкою і тушкуємо до готовності капусти. В середині процесу солимо і перчимо. Дістаємо тісто з холодильника, припудрюємо поверхню борошном, розкачуємо коржики діаметром 13-15 см, і формуємо пиріжки, складаємо на деко «швом» вниз.

4. Змащуємо збитим яйцем і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах. Ваші пиріжки готові, приємного апетиту 😋 P. s. У Мене залишилося трохи тесту, я зробила солодкі пиріжки з вареним згущеним молоком, вийшло ГАРМАТА-БОМБА!