Справжні мегрельские хачапурі на дріжджах

Справжні мегрельские хачапурі на дріжджах простий рецепт в духовці. Добрий вечір. Давайте сьогодні приготуємо дуже смачні, апетитні і поживні хачапурі. Особливістю є те, що сир використовується не тільки для внутрішньої начинки, але і для присипки поверх коржа.

Інгредієнти

на 4 шт:

✅ тепла вода 200 мл
✅ дріжджі 12 р
✅ цукор 20 г
✅ молоко тепле 160 мл
✅ вершкове масло 50 г
✅ 2 яйця
✅ борошно 520 г + 100 г для домеса
✅ сіль 1 год л
✅ 900 г сир сулугуні
✅ 2 жовтка для змащування

Можна приготувати 2 хачапурі, тоді дріжджів знадобиться 8 м, інші інгредієнти навпіл.

Справжні мегрельские хачапурі на дріжджах покроковий рецепт

1. Змішуємо теплу воду, цукор і дріжджі і залишаємо на 15 хвилин. Дріжджі активувалися, додаємо яйця, тепле молоко, розтоплене вершкове масло і сіль. Добре перемішуємо, додаємо борошно і замішуємо тісто. Воно вийде липке. Накриваємо і ставимо в тепле місце на підлогу часа.

2. Готове тісто домішують, поступово додаючи борошно і ділимо на 4 частини. Сир натираємо на тертці і ділимо на 4 частини побільше, 4 поменше. Кожен клубок розкачуємо, викладаємо сир і защипляем. Перевертаємо і акуратно розгортаємо скалкой.

3. Хачапурі переносимо на деко, застелений пергаментним папером, робимо дірку по середині, змащуємо жовтком і посипаємо сыром.

4. Відправляємо в розігріту до 200 ‘ C духовку на 10 хвилин, потім піднімаємо температуру до 220’С і залишаємо на 5 хвилин !!!! Дивовижні хачапурі готовы.

Відео рецепт 👇