Пиріг з прісного дріжджового тіста з фаршем і картоплею

Сьогодні у мене пиріг з прісного дріжджового тіста з фаршем і картоплею. Домашня їжа завжди асоціюється з котлетами, мантами, борщем і пирогами, саме ця їжа викликає здебільшого захват при їх озвученні.. Приємно почути , що на тебе чекає вечеря здобний пиріг зі смачною начинкою 😋 Домашні пироги це символ затишку і достатку 🧡 Скажіть, як часто ви печете пироги самі, щоб залучити в свій будинок достаток і щастя ? На вихідні?
На свята? Раз у п’ятирічку? Або взагалі ніколи? Пиріг прижився у нас з часів СРСР, коли було практично одне меню для будинку і ресторанів, вважається, що пироги йдуть з історією Давньої Русі, так, це вірно, але , самі перші пироги прийшли з Єгипту, з часів правління фараонів, де тісто використовувалося в якості форми, їм обтягували шматок м’яса і готували на вогні до готовності, в підсумку воно перетворювалося на жорстку кірку, яку неможливо було їсти..
З тих пір пироги вдосконалилися, і кожен народ почав готувати їх з певними начинками доречними до своїх краях і звичаям. На Русі пекли солені пироги для весіль; пишні короваї на той випадок якщо проводили іменини ; і смачні, пироги з капустою на дні народження, кидав в нього монетку для щастя.. А от в Осетії, пекли пироги з прісного тіста, поєднуючи його начинками з м’яса, гарбуза і квасолі. Напевно всі знають, які пироги печуться на Кавказі з начинками з сиру і зелені..
А зур-бэлиш 🤩, татарський пиріг, дуже смачний з додаванням м’яса гусака і картоплі, який печуть у печі вливаючи в дірочку зверху бульйон.. приміром, французи традиційним пирогом вважають Кіш, відкритий пиріг з різними начинками, в більшості випадків грає тут роль заливки ; з сметани, вершків, яєць і сиру.. А ще круасани 🤩, найчарівніша додаток до ранкового кофэээ ☕️ 🧡

Інгредієнти

Опара:
300 мл теплої води
1 ст. л сухих дріжджів
2 ст. л цукру
2 ст. л борошна.
Все змішуємо, відправляємо в тепле місце до підняття шапочки

60/70 мл рослинного масла
0,5 ч. л солі
борошно (500 гр)

Наичнка:
фарш-картопля – —–

Пиріг з прісного дріжджового тіста з фаршем і картоплею покроковий рецепт

1. В 60/70 мл рослинної олії, додаємо 0,5 ч. л солі, перемішавши, додаємо в опару, додаємо решту борошна (500 гр), замішуємо тісто і ставимо в тепло місце до збільшення в об’ємі в 2-3 раза.
2. Начинка будь-яка, у мене з фаршем і картофелем.
3. Сформуйте і випікайте пиріг, 180* 40-50 хв. Приємного!