картопляний хліб Чіабата

Як смачно зробити картопляний хліб Чіабата простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

~200-250 г картоплі
250 мл води (у т. ч. 100 мл молока за бажанням)
10 г свіжих дріжджів
1 ч. л. цукру
1 ч. л. солі
25 мл оливкової олії
~ 400 г борошна
1 ч. л. без гірки розпушувача
борошно на подпыл

картопляний хліб Чіабата покроковий рецепт

1. Закип’ятити 250 мл води (я прилаштувала зайві 100 мл молока). Картоплю очистити, опустити у воду і зварити до готовності. Пюрировать у відварі. Долити в масу води до рівня 500 мл. Перелити в миску, розчинити в рідині цукор і дріжджі, влити оливкову олію. Поступово всипати борошно, сіль, розпушувач. Лопаткою замісити дуже липке тісто. Тісто тримає форму, але руками з ним не попрацюєш. Прямокутний контейнер змастити рослинним маслом. Вивалити в контейнер тісто, разровнять.
2. Накрити контейнер і поставити на 45-60 хвилин у тепле місце. Зняти кришку. Руки добре змастити рослинним маслом. Кінчиками пальців підхоплюючи тісто, скласти його конвертом з чотирьох сторін. Знову накрити і залишити на 30 хвилин. Знову скласти конвертом. Ще раз залишити на 30 хвилин і скласти третій раз. Останній підйом 30 хвилин. Робочу поверхню через ситечко припылить борошном. Перевернути контейнер на робочу поверхню. Майте терпіння – тісто самостійно сповзе на стол.
3. Припылить тісто борошном через ситечко. Розрівняти в прямокутник розміром трохи менше дека. Розрізати тісто на три частини. Деко вистелити папером для випічки з двома закладками, щоб чіабатти не склеїлися під час випічки. За допомогою довгої широкої лопатки перенести на заготовки противень.

4. Накрити і дати хвилин 20 підрости. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 200 °С (конвекція 180 °С) до рум’яного кольору. Остудити на решетке.