Тіропіта – це традиційний грецький листковий пиріг з сиром. Тіропіта (τυρóπιτα) з грецької буквально означає сирний пиріг. Тіропіта грецький пиріг сирний рецепт простий.
Інгредієнти
✅500 гр філло
Начинка
✅300 мл молока
✅150 г йогурт натуральний
✅500 гр Фета
✅200 гр моцарелла
✅2 яйця
✅1 ст л розпушувача
✅перець
⠀
Для змащування філло
⠀
✅100 мл питної соди
✅50 мл оливково масла
✅ ч л солі
⠀
Для посипання
⠀
✅кунжут
Тіропіта грецький пиріг сирний покроковий рецепт
1. Нагріваємо духовку …… ⠀ Робимо начинку першим дідом. Все перемішуємо, залишаємо в сторону … Для змащування перемішуємо соду, масло і сіль …… Деко злегка змастити оливковою олією. Тепер починається найголовніше. Нам потрібно почати викладати листи тесту на деко як видно на відео і кожен аркуш треба буде злегка змащувати …
2. Таким чином, ми повинні викласти 4 аркуша тобто поклали один лист, швидко змастили, потім інший… Після 5-6 аркушів ріжемо як на локшину викладаємо на четвертий лист викладаємо начинку, добре респределяем її, і за тим же принципом викладаємо решта 4 аркушів теста.
3. Останній лист добре змащуємо маслом, закручуємо краї тіста всередину, посипаємо верх пирога кунжутом і відправляємо в духовку. Випікаємо пиріг до рум’яної скоринки 40-50 хвилин. Готовий пиріг злегка остудити у формі і нарізати. Мало тіста і багато начинки! Приємного апетиту 😋
Відео рецепт 👇