Тарт відкритий пиріг з грибами лисичками, сиром і вершками

Як зробити Тарт відкритий пиріг з грибами лисичками, сиром і вершками рецепт простий в духовці. Коли їх треба кудись дівати, і багато різних задумок: від маринування та сушіння до заморожування і приготування різних грибних вишукувань😋😋😋. В цей раз кіш з лисичками – смачно “мова проковтнеш”☺️☺️☺️. Це блюдо не для кожного дня, так як досить калорійно. Тісто пісочне, не бійтеся масла, іноді можна, якщо не переборщити з порцією😅.

Інгредієнти

Для основи
180 грам борошна (я брала пшеничне з ТСП)
Масло вершкове 90 грам
Вода 4-5 ст. л.
Щіпка солі

Для начинки
Лисички або інші відварені гриби 400 грам
1 цибулина

Для заливки
Сир 100 грам
Яйця 3
Вершки 10-20% 150 мл
Сіль, перець

Тарт відкритий пиріг з грибами лисичками, сиром і вершками покроковий рецепт

1. Для тіста холодне масло ріжемо на невеликі кубики і змішуємо руками з борошном і сіллю до утворення крихти. Додаємо потроху воду до утворення тіста, готового до формування. Формуємо його в кулю і відправляємо в холодильник на полчаса.

2. Обсмажуємо цибулю, додаємо лисички, раніше відварені хвилин 15. Смажимо до випаровування рідини. Для заливки сир тремо на тертці і змішуємо всі інгредієнти між собою. Тісто розгортаємо за розміром форми з бортами, викладаємо у форму, робимо бортики.

3. Наколюємо виделкою і відправляємо на 20 хвилин у духовку на 180 градусів. Дістаємо, викладаємо начинку і заливаємо заливкою. Всі розрівнюємо. Випікаємо ще 30 хвилин ( останні 5 хвилин при верхній пальнику для зарум’янювання).