Емпанадас іспанські пиріжки з тунцем справжні

Емпанадас — іспанські пиріжки. Начинки можуть бути самі різні, овочеві, м’ясні або рибні. Моя найулюбленіша — консервований тунець, томлений з томатами. Домашні Емпанадас іспанські пиріжки з консервованим тунцем справжні простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Для начинки:
Тунець консервований — 3 банки по 150 г;
Ріпчаста цибуля — велика цибулина;
Помідори — 4-5 штук;
Часник — 3-4 зубчики;
Анчоуси — 5-6 штук;
Солодка сушена паприка — 2-3 ч. л.;
Чорний мелений перець — 1/2 ч. л.;
Солодкий болгарський перець — 1 -2 шт;
Кетчуп — 2-3 ст. л.;
Гострий соус «табаско» або «шрірача» — за смаком;
Оливкова олія — 3-4 ст. л.;
Зелень петрушки — великий пучок.

Для тіста:
Борошно пшеничне — 500 г;
Масло вершкове — 130 г;
Вода — 120-130 мл;
Сіль — 1/2 ч. л.

Емпанадас іспанські пиріжки з тунцем справжні покроковий рецепт

1. Цибулю обсмажити до прозорості на оливковій олії, додати часник. Далі додаємо томати без шкірки і насіння, солодку свіжу паприку, філе анчоуса (дуже дрібно нарубаного), солодку паприку, чорний перець, кетчуп, сіль. Тушкуємо на слабкому вогні 25 хвилин. ⠀

2. Далі додаємо консервованого тунця у власному соку (або олії), попередньо видаливши рідку складову, перемішуємо, тушкуємо на слабкому вогні з відкритою кришкою ще 15 хвилин, практично до повного випаровування рідини. ⠀ За 2-3 хвилини до готовності додаємо порізану зелень петрушки.
3. Регулюємо баланс по смаку солі і гостроті, начинка повинна вийти густою, не рідкою, яскравого кольору паприки. Загустити можна шляхом випарювання рідини. ⠀ Важливо збалансувати смак, він повинен бути пікантним, не прісним, кисло-солодко-солоним. ⠀

4. Тісто: просіяти Гіркою через сито борошно, додати сіль і масло, все добре розім’яти і додати воду, таку кількість, при якому тісто придбає гладку, однорідну структуру, дати настоятися 30-40 хвилин загорнутим харчовою плівкою. ⠀

5. Розділити тісто на однакові кульки вагою 45 г, кожну кульку розкачати в корж товщиною 1-1.5 мі. ⠀ Викласти остигнула начинку в центр заготовки, зліпити пиріжки, змастити кожен пиріжок збитим яйцем, для додання блиску і рум’яності. ⠀

6. Випікати в духовці при температурі 200°С близько 20-25 хвилин, орієнтуючись на зовнішній вигляд пиріжків (до апетитного рум’янцю). Готові гарячі пиріжки можна змастити вершковим маслом. ⠀ Готуйте із задоволенням! Приємного апетиту! І обов’язково подпишитесь.