ХЛІБ “СМАЧНИЙ” 😃 Вирішила не з назвою мудрувати, а сказати, як є 😀 Пекла два рази поспіль, а це багато про що говорить 😉 Як зробити Хліб на заквасці і воді холодній рецепт простий.
Інгредієнти
На дві буханки:
– 130 закваски (я, як завжди працюю з хмельовий, можна замінити пшеничного 100%)
– 410 холодної води (якщо не знаєте, яка вологоємність вашої борошна, частину води можна відразу утримати)
– 20 солодового темного екстракту
– 100 борошна пш цз
– 100 борошна пш 1с
– 350 борошна гш зс
– 13 солі
Хліб на заквасці і воді холодній покроковий рецепт
1. Змішати всі, крім солі. Залишити на ферментолиз на 30-40 хвилин. додати сіль і замісити тісто (якщо буде дуже щільне, додати частину з удержаной води).
2. бродіння при температурі 22-24 градуси (зробити 2-4 обминки). поділ на 2 частини, предформовка, отлежка, формовка.
3. холодна розстойка в кошиках при 5-8 градусів 12-18 годин. випічка при 240 15 хвилин з парою, при 220 13 хвилин без пара.